اخبار

13 آذر 1402 - 16:57
راهکارهای موفقیت در مسیر نوآوری صنعت پتروشیمی تشریح شد

نشست تخصصی هم‌اندیشی راهکارهای موفقیت در مسیر نوآوری صنعت پتروشیمی امروز (دوشنبه، ۱۳ آذرماه) در دومین روز از رویداد پتروفن ۱۴۰۲ برگزار شد.

راهکارهای موفقیت در مسیر نوآوری صنعت پتروشیمی تشریح شد

توسعه و بهبود محصولات زنجیره ارزش از برنامه‌های محوری هلدینگ خلیج فارس
مدیر راهبرد و زیرساخت توسعه محصول فناوری و نوآوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس در این نشست با تشریح اهداف و برنامه‌های نوآوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس با اشاره به اینکه «نوآوری اهرم توسعه پایدار صنعتی» شعار ماست، اظهار داشت: صنعت پتروشیمی صنعتی جهانی، دارائی‌محور، با حجم سرمایه‌گذاری بالا و فناوری‌های بالغ‌شده و باید به سمت فناوری‌های نو قدم برداریم. فوزیه مروت در ادامه اظهار داشت: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس رویکردهای فناوری جهانی را در ۶ شرکت مشاور را مطالعه اصولی و بررسی کرده است.
مدیر راهبرد و زیرساخت توسعه محصول فناوری و نوآوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس روندهای اصلی در چارچوب مدیریت نوآوری را در پنج قالب همکاری‌ها، توسعه کسب‌وکار، سرمایه‌گذاری، توسعه پایدار و منابع کلیدی عنوان کرد و گفت: شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس کلان‌روندها، نوآوری در محصول و نوآوری در فرآیندها را مطالعه کرده است.
مروت ادامه داد: توسعه پایدار اقتصاد چرخشی، تحول دیجیتال، مدیریت منابع (آب و انرژی)، کاربردهای جدید، منابع تجدیدپذیر، گسترش و توسعه موازی از روندهای کلان فناوری و نوآوری هستند که در شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تعریف شده است.
وی با اشاره به چهار محور فروش، منابع‌انسانی، دارائی‌ها و توسعه کسب‌وکار در نوآوری ارزش‌محور، تاب‌آوری در عملیات و بهره‌وری، سرآمدی در بازارهای جهانی و تسلط و تصاحب دانش فنی را از مضامین راهبردی نوآوری در شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس عنوان کرد.
مدیر راهبرد و زیرساخت توسعه محصول فناوری و نوآوری شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تأکید کرد: تنظیم مقررات فناوری و نوآوری، بومی‌سازی و تسلط بر دانش‌فنی، توسعه و بهبود محصولات زنجیره ارزش و توسعه زیرساخت و نظام نوآوری محورهای اصلی برنامه‌های شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس است.

شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی مرجع صادرات فناوری، کاتالیست و موادشیمیایی در کشور
مجید دفتری، مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی نیز در این نشست چالش‌های تجاری‌سازی دانش‌فنی در صنعت پتروشیمی را تشریح کرد.
وی نقشه‌راه تجاری‌سازی فناوری محصولات دانش‌بنیان را بسترسازی پژوهش‌های دانش‌بنیان و جهت‌دهی پروژه‌ها همسو با تجاری‌سازی، اولویت‌بخشی به بهره‌وری پروژه‌های دانش‌بنیان، اجرای نظام حقوقی و مالکیت فکری، تولید بار اول و تجاری‌سازی محصول با همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان، اجرای تسهیل‌گرهای زیرسیستم نظارت و قانون‌گذاری و به‌روزرسانی شاخص‌های بهره‌وری و اقتصادی عنوان کرد.
به گفته مدیرعامل شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی، امکان بهبود فرآیند براساس بازخوردهای واحدهای صنعتی، ایجاد مرجع برای صادرات فناوری و خدمات به کشورهای دیگر و ارزآوری، جلوگیری از فرار مغزها و نخبگان، ایجاد اشتغال و جلوگیری از خروج ارز، پشتیبانی از شرکت‌های تولیدکننده تجهیزات، کاتالیست و موادشیمیایی داخلی، کاهش چشمگیر قیمت تمام‌شده واحد صنعتی و محصولات دانش‌بنیان و توانمندسازی شرکت‌های داخلی از مزایای استفاده از فناوری‌های بومی و دانش‌بنیان است.
دفتری یادآور شد: شرکت پژوهش و فناوری پتروشیمی در دوسال اخیر در دولت سیزدهم مرجع صادرات فناوری، کاتالیست و موادشیمیایی در کشور شده است.

نوآوری دانش، الزام تولید ثروت در آینده
دکتر حسین افشین، استاد تمام دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف در این نشست در تشریح فرصت‌ها و چالش‌ها در مسیر توسعه فناوری‌های نوین در کشور اظهار داشت: ایران براساس شاخص‌های جهانی نوآوری در سال ۲۰۲۲ جهش بزرگی داشته و در میان گروه‌های با درآمد متوسط به پایین رتبه سوم رسید و در جهان رتبه ۵۳ را داراست.
وی با بیان اینکه کشورها درصدی از GDP را به بخش تحقیق و توسعه اختصاص می‌دهند، تأکید کرد: شرکت دانش‌بنیانی پایدار است که در صنایع بزرگ در ارتباط باشد.
این استاد دانشگاه افزود: نوآوری دانش، الزام تولید ثروت در آینده است و سازمان‌ها باید یک سازمان یادگیرنده باشند.

لزوم حرکت صنعت پتروشیمی به سمت بهره‌وری و نوآوری پیشرو
محمد نقی‌زاده، دانشیار گروه مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبائی در تبیین نقش و جایگاه اکوسیستم فناوری و نوآوری صنعت پتروشیمی با اشاره به موضوع تاب‌آوری، بهره‌وری و نوآوری پیشرو در اکوسیستم نوآوری اظهار داشت: مسائل صنعت پتروشیمی فقط تاب‌آوری نیست و مسئله اصلی رسیدن به بهره‌وری و حفظ حاشیه سود است.
وی ادامه داد: در بهره‌وری مهمترین فناوری‌ها را می‌توان در حوزه دیجیتال داشت و برای رقابت جهانی باید به سمت تحولات جهانی حرکت کنیم و ریسک آن را بپذیریم.
دانشیار گروه مدیریت تکنولوژی دانشگاه علامه طباطبائی تأکید کرد: صنعت پتروشیمی باید به سمت بهره‌وری و نوآوری پیشرو حرکت کند.
در ادامه نشست سید کامران باقری، مدیرعامل مرکز نوآوری Smilinno درباره نوآوری نمایشی و فاصله‌گرفتن از آن با تاکید بر اینکه سرعت رشد فناوری در دنیا بسیار بالا رفته است، خاطر نشان کرد: سازمان نوآور سازمانی است که به صورت سیستماتیک و تکرارشونده فرصت‌های نوآوری کشف کند.

تصاویر
  • راهکارهای موفقیت در مسیر نوآوری صنعت پتروشیمی تشریح شد
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری