اخبار

04 دی 1403 - 20:56
دبیر همایش پتروفن گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس
همایش پتروفن به رویداد معتبر بین‌المللی تبدیل می‌شود

دبیر همایش پتروفن گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، در آئین اختتامیه پتروفن ۱۴۰۳ از دستاوردهای این همایش در بومی‌سازی جوایز نوآوری و تقویت همکاری‌ها میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت پتروشیمی و همچنین برنامه گسترش این رویداد در سطح بین‌المللی و توسعه بودجه‌های نوآوری و تحقیق‌وتوسعه خبر داد.

همایش پتروفن به رویداد معتبر بین‌المللی تبدیل می‌شود

به گزارش روابط‌عمومی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، دکتر مروت، در آئین اختتامیه سومین دوره این همایش، به دستاوردهای مهم در زمینه نوآوری و فناوری اشاره کرد و از اقدامات صورت‌گرفته در راستای تقویت صنعت پتروشیمی کشور از طریق استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور سخن گفت. وی تأکید کرد که پتروفن در تلاش است تا فرهنگ نوآوری را در سازمان‌ها تقویت کند و در آینده‌ای نزدیک، این جایزه نوآوری را به سطح بین‌المللی ارتقا دهد.
مروت با اشاره به آغاز جایزه نوآوری از پنج سال پیش، افزود: «هدف از این جایزه ایجاد فرهنگ نوآوری در سازمان‌ها و تقویت آن در سطح صنعت پتروشیمی بوده است. ما دیگر خوراک ارزان نداریم و لایسنس‌ها به‌راحتی در اختیار ما قرار نمی‌گیرد؛ بنابراین نیاز داریم که تاب‌آوری صنعت را افزایش داده و زنجیره ارزش را تقویت کنیم.»
دکتر مروت خاطرنشان کرد که این جایزه نوآوری در صنعت پتروشیمی بومی‌سازی شده و در سال گذشته برای اولین‌بار توانسته‌اند در سطح بین‌المللی نیز جایزه‌هایی کسب کنند. وی همچنین به روند ارزیابی شرکت‌های بزرگ و شناسایی شرکت‌های فعال اشاره کرد و گفت: «ما در این دوره شرکت‌های بزرگ را ارزیابی کرده‌ایم و جایزه نوآوری در طرح‌های کلان را نیز به جوایز اضافه کرده‌ایم.»
وی به رشد چشمگیر تعداد شاخص‌ها و شرکت‌های فعال در این همایش اشاره کرد و گفت: «از ۳ شاخص و ۱۵ شرکت در سال ۱۳۹۹، به ۱۰۰ شاخص و ۵۲ شرکت و ۷۵۹ نفرساعت در سال ۱۴۰۲ رسیدیم. این روند ادامه دارد و هنوز ابتدای بلوغ پتروفن هستیم.»
دبیر همایش پتروفن در ادامه از رشد ۵ برابری پروژه‌های نوآوری دیجیتال در مقایسه با سال گذشته خبر داد و افزود: «در سال ۱۴۰۲، ۱۵ پروژه نوآوری دیجیتال به ثبت رسید که نسبت به سال گذشته ۵ برابر شده است. همچنین ۶۳۸ عنوان پروژه نوآورانه از سال ۱۴۰۱ ارائه شده است.»
دکتر مروت بهبود در عملکرد و کاهش هزینه‌ها را از نتایج نوآوری‌های صورت‌گرفته در این حوزه دانست و گفت: «کاهش هزینه‌های عملیاتی به دلیل نوآوری از ۱۱.۸ درصد به بیش از ۲۰ درصد افزایش‌یافته است. همچنین به لطف این نوآوری‌ها، ۱۹.۵۳۸ تن افزایش تولید محقق شده است.»
وی از برنامه‌های آتی همایش پتروفن برای گسترش و بین‌المللی کردن این رویداد سخن گفت و اظهار داشت: «هدف ما این است که این رویداد نوآوری را نه‌تنها در سطح کشور، بلکه در سطح خاورمیانه و حتی بین‌المللی برگزار کنیم. در آینده‌ای نزدیک، این همایش به‌عنوان یک رویداد معتبر بین‌المللی مطرح خواهد شد.»
دکتر مروت همچنین به افزایش قابل‌توجه بودجه‌های نوآوری و فناوری گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس اشاره کرد و گفت: «بودجه مصوب نوآوری و فناوری از ۱۵۳ میلیارد تومان به ۳۹۳ میلیارد تومان رسیده است، اما همچنان نیاز به پیشرفت و سرمایه‌گذاری بیشتر در تحقیق‌وتوسعه داریم.»
وی در پایان با اشاره به افزایش تعداد شرکت‌های حاضر در این همایش گفت: «در سال ۱۴۰۱، تعداد شرکت‌های حاضر در جلسات پتروفن ۸۰ شرکت بود که اکنون به ۳۳۲ شرکت رسیده است. این رشد نشان‌دهنده نیاز روزافزون صنعت پتروشیمی به همکاری و هم‌افزایی با شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان است.»
دستاوردهای پتروفن شامل ارتقای فرهنگ نوآوری و فناوری در شرکت‌های گروه صنایع پتروشیمی خلیج‌فارس، افزایش چشمگیر قراردادهای دانش‌بنیان، تعمیق خودکفایی، رفع نیازهای فناورانه، و تسهیل ارتباطات با اکوسیستم دانش‌بنیان است. در این مسیر، نوآوری‌های به‌دست‌آمده در فرایندها و محصولات توانسته‌اند باعث بهبودهای قابل‌توجهی در صنعت پتروشیمی کشور شوند.

تصاویر
  • همایش پتروفن به رویداد معتبر بین‌المللی تبدیل می‌شود
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری