اخبار

جستجوی اخبار

15 آذر 1404 - 22:04
گزارش بازدید فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز وپتروشیمی مجلس از بیدبلند خلیج‌فارس؛
جمع‌آوری گازهای مشعل یک ضرورت ملی است/ تأسیسات نم‌زدایی و فشارافزایی سرچاهی پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل در بیدبلند، ساخت متخصصان ایرانی است


اعضای فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس به همراه تعدادی از نمایندگان عضو کمیسیون‌های تخصصی مجلس و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی، با حضور در مجتمع پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، در جریان روند فعالیت‌ها، ظرفیت‌های عملیاتی و آخرین وضعیت اجرای طرح‌های راهبردی این مجموعه، به‌ویژه پروژه عظیم جمع‌آوری گازهای مشعل قرار گرفتند؛ پروژه‌ای که نقشی کلیدی در رفع ناترازی انرژی، کاهش آلایندگی و توسعه پایدار صنعت پتروشیمی کشور ایفا می‌کند.

جمع‌آوری گازهای مشعل یک ضرورت ملی است/ تأسیسات نم‌زدایی و فشارافزایی سرچاهی پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل در بیدبلند، ساخت متخصصان ایرانی است


به گزارش روابط عمومی شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، در جریان این نشست،  مدیرعامل شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس با تقدیر و تشکر از دکتر شریعتمداری، مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس، بابت اعتماد و حمایت‌های بی‌دریغ او، جایگاه راهبردی این مجتمع در صنعت انرژی کشور را تشریح کرد و گفت: «امروز در پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس در نقطه‌ای ایستاده‌ایم که هر گام آن می‌تواند بخشی از مشکلات صنعت پتروشیمی و ناترازی انرژی کشور را حل کند. بیدبلند خلیج فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین مجتمع پالایش گاز غرب آسیا، حدود ۶ تا ۷ درصد گاز کشور را تأمین می‌کند.» 

حسن نشان‌زاده با اشاره به مأموریت ویژه این مجموعه در پایان دادن به سوزاندن گازهای مشعل افزود: «جمع‌آوری گازهای فلر همواره جزو مطالبات جدی دولت و رئیس‌جمهور محترم برای پاسخگویی به نیاز کشور در حوزه انرژی بوده است. با اجرای طرح عظیم جمع‌آوری گازهای مشعل، ۵۷ مشعل به میزان بیش از ۶۶۰ میلیون فوت مکعب در منطقه شرق کارون جمع‌آوری خواهد شد. این اقدام تنها یک پروژه صنعتی نیست، بلکه یک ضرورت ملی است؛ چراکه اگر این مسیر متوقف یا با تأخیر انجام شود، فردا فرصت جبران نخواهیم داشت.» 

نشان‌زاده با تأکید بر ابعاد زیست‌محیطی این طرح تصریح کرد: «این پروژه کاملاً همسو با سیاست‌های جهانی کربن‌زدایی است و با ظرفیت فعلی مجتمع، سالانه از انتشار بیش از ۱۷ میلیون تن گازهای گلخانه‌ای جلوگیری می‌شود. همچنین حدود ۸۵ درصد تعهدات وزارت نفت در چارچوب معاهده پاریس با اجرای این طرح عظیم پوشش داده خواهد شد.» 

مدیرعامل بیدبلند خلیج فارس با اشاره به زیرساخت‌های گسترده این طرح ادامه داد: «بالغ بر یک‌هزار کیلومتر خطوط فرایندی خوراک و محصول در بیدبلند و این پروژه احداث شده یا در شرف احداث است تا امکان جمع‌آوری گاز از مناطق مختلف و انتقال آن برای مصرف و صادرات فراهم شود. با توجه به حجم سرمایه‌گذاری پیش‌بینی‌شده بالغ بر یک میلیارد و ۴۵۰ میلیون یورو، این طرح بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در کشور محسوب می‌شود.» 

وی با تأکید بر نقش توان داخلی گفت: «برای نخستین‌بار، تأسیسات نم‌زدایی و فشارافزایی سرچاهی توسط جوانان و متخصصان کشور در حال ساخت و اجرا است. بیدبلند خلیج فارس تنها یک پروژه صنعتی نیست، بلکه یک سرمایه ملی و متعلق به همه مردم است. ما متعهد هستیم از ظرفیت‌های منطقه‌ای سه استان میزبان به بهترین شکل استفاده کنیم تا جامعه محلی، خود را شریک واقعی توسعه و موفقیت بیدبلند بداند. برای ما مسئولیت اجتماعی یک شعار نیست، بلکه بخشی از مسیر توسعه پایدار است.» 

نشان‌زاده در پایان با اشاره به ظرفیت‌های پیش‌بینی‌شده در برنامه هفتم توسعه خاطرنشان کرد: «در این برنامه تصریح شده سرمایه‌گذارانی که در حوزه جمع‌آوری گازهای مشعل فعالیت می‌کنند، مالک گاز استحصال‌شده خواهند بود. با توجه به اینکه خود بیدبلند نیز مصرف‌کننده گاز است، امیدواریم بتوانیم از این ظرفیت برای توسعه پروژه‌های آینده بیدبلند و شرکت‌های تابعه هلدینگ خلیج فارس استفاده کنیم.» 

در ادامه این نشست، عباس‌زاده معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی (NPC) با بیان اینکه مهم‌ترین چالش صنعت پتروشیمی در برنامه هفتم توسعه، تأمین خوراک است، گفت: «در حال حاضر حدود ۲۲ درصد ظرفیت صنعت پتروشیمی کشور به‌دلیل کمبود خوراک خالی است و یکی از مهم‌ترین راهکارها برای جبران این موضوع، جمع‌آوری گازهای فلر است.» وی با تأکید بر نقش بیدبلند خلیج فارس افزود: «چهار کلان‌پروژه در حوزه جمع‌آوری گازهای مشعل در حال اجراست که مهم‌ترین آن، پروژه بیدبلند خلیج فارس به‌عنوان بزرگ‌ترین پروژه زیست‌محیطی و مسئولیت اجتماعی صنعت پتروشیمی کشور است.» 

عباس‌زاده همچنین درخواست مطرح‌شده از سوی مدیرعامل بیدبلند خلیج فارس در خصوص بهره‌مندی از گازهای استحصالی را مطالبه‌ای به‌حق دانست و تصریح کرد: «این موضوع به‌صراحت در برنامه هفتم توسعه کشور نیز آمده است و ما در این زمینه کمک خواهیم کرد تا مجموعه‌هایی که در حوزه جمع‌آوری گازهای فلر سرمایه‌گذاری می‌کنند، بتوانند از این ظرفیت برای توسعه، تکمیل زنجیره ارزش و تقویت زنجیره تولید خود استفاده کنند.» 

همچنین مهدوی دبیرکل انجمن کارفرمای صنایع پتروشیمی با تقدیر از محمد شریعتمداری به دلیل انتصاب نشان‌زاده در بیدبلند خلیج فارس، وی را مدیری توانمند، خستگی‌ناپذیر و اثرگذار توصیف کرد و گفت: «در شش‌ماهه نخست سال ۱۴۰۴، صادراتی بالغ بر یک میلیارد و ۳۵۰ میلیون دلار از خوزستان انجام شده که حدود ۳۵ درصد آن مربوط به بیدبلند خلیج فارس بوده است که افتخار بزرگی برای صنعت پتروشیمی کشور محسوب می‌شود.» 

در بخش دیگری از این نشست، زینب قیصری رئیس فراکسیون نظارت بر صنعت نفت، گاز و پتروشیمی مجلس شورای اسلامی با قدردانی از اقدامات انجام‌شده در بیدبلند خلیج فارس، صنعت پتروشیمی را صنعتی جوان، بالغ، ارزآور و پیشران اشتغال کشور دانست و از تدوین اساسنامه جدید شرکت ملی صنایع پتروشیمی با رویکرد توسعه‌ای خبر داد.

 وی با اشاره به اینکه پتروشیمی‌ها از نخستین صنایع خصوصی‌شده کشور بوده‌اند، بر لزوم تشکیل یک نهاد تنظیم‌گر مستقل تأکید کرد و افزود: «این طرح در مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی نهایی شده و در ادامه برای بررسی به کمیسیون اصل ۴۴ ارسال می‌شود و پس از آن، جهت تصویب نهایی در صحن علنی مجلس مطرح خواهد شد.» 

در پایان این نشست، اعضای فراکسیون نظارت مجلس و سایر مقامات حاضر با حضور در بخش‌های مختلف صنعتی و تولیدی مجتمع پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس، از نزدیک در جریان فرآیندهای عملیاتی، روند تولید و توانمندی‌های فنی این مجموعه عظیم گازی قرار گرفتند.

در این بازدید همچنین نماینده مردم بهبهان در مجلس، فرماندار بهبهان و جمعی از مدیران و مسئولان شهری حضور داشتند.

تصاویر
  • جمع‌آوری گازهای مشعل یک ضرورت ملی است/ تأسیسات نم‌زدایی و فشارافزایی سرچاهی پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل در بیدبلند، ساخت متخصصان ایرانی است
  • جمع‌آوری گازهای مشعل یک ضرورت ملی است/ تأسیسات نم‌زدایی و فشارافزایی سرچاهی پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل در بیدبلند، ساخت متخصصان ایرانی است
  • جمع‌آوری گازهای مشعل یک ضرورت ملی است/ تأسیسات نم‌زدایی و فشارافزایی سرچاهی پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل در بیدبلند، ساخت متخصصان ایرانی است
  • جمع‌آوری گازهای مشعل یک ضرورت ملی است/ تأسیسات نم‌زدایی و فشارافزایی سرچاهی پروژه جمع‌آوری گازهای مشعل در بیدبلند، ساخت متخصصان ایرانی است
ثبت امتیاز
اشتراک گذاری